Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4030 ΦΕΚ 249 Α 25-11-2011

Δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4030 ΦΕΚ 249 Α 25-11-2011
"Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις."
Τροποποιήσεις του Ν. 4014/11 στα άρθρα 49 και 51. http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL8Qdqk9vjPWlV5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuZ6KhkvMuq_suvq0DPybtJuGhw_um8Be71LI1UNMDc9u
ΥΠΕΚΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η’ Μέρος Ερωτο-Απαντήσεων για τη Ρύθμιση Αυθαίρετων

1. Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για τη σύνδεση των χώρων που υπάγονται στη ρύθμιση του ν. 4014/11 με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας;

Σύμφωνα με την παρ. 10, του άρθρου 24, του ν. 4014/11, όπως συμπληρώθηκε και ψηφίστηκε στις 9/11/11 (άρθρο 49, παρ. 9) ορίζεται ότι για τη σύνδεση κτιρίων ή αυτοτελών ιδιοκτησιών με δίκτυα κοινής ωφέλειας υποβάλλεται στον αρμόδιο οργανισμό & στην αρμόδια πολεοδομική υπερησίεα βεβαίωση του ΤΕΕ, με την οποία πιστοποιείται η καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοξτησίας και του κυρίου αυτής.

2. Αυθαίρετες κατασκευές στο στάδιο του φέροντα οργανισμού αν υπαχθούν στη ρύθμιση μπορούν να αποπερατωθούν;

Σύμφωνα με την παρ. 17, του άρθρου 24, του ν. 4014/11, όπως τροποποιήθηκε και ψηφίστηκε στις 9/11/11 (άρθρο 49, παρ. 10) ορίζεται ότι στις περιπτώσεις κατασκευών οι οποίες έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση και έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5, επιτρέπεται κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο. Η εκτέλεσή τους γίνετια ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία και γνωστοποιείται αμελλητί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της έγκρισης εργασιών θα καθοριστούν με αποφάσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ.

3. Κταβληθέντα ποσά ειδικών προστίμων διατήρησης, με βάση το ν. 3775/09 ή το β. 3843/10 συμψηφίζονται με το ποσό του ενιαίου ειδικού προστίμου του ν. 4014/11;

Ναι, σύμφωνα με τροπολογία της παρ. 11, του άρθρου 24, του ν. 4014/11, που ψηφίστηκε στις 9/11/11 με την οποία ορίζεται ότι και τα καταβληθέντα ποσά ειδικών προστίμων διατήρησης, συμψηφίζονται με το ποσό του ενιαίου ειδικού προστίμου. (άρθρο 51, παρ. 4)

4. Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπογείου, σε κτίριο κατοικίας με βάση οικοδομική αδεια, το οποίο από βοηθητικός χώρος έχει μετατραπεί σε ψώρο κατοικίας επιβαρύνεται με συντελεστή αλλαγής χρήσης, συντελεστή υπέρβασης δόμησης και συντελεστή 0.5 (βοηθ. χώρου);

Όχι, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο επιβαρύνεται μόνο με συντελεστή υπέρβασης δόμησης και μειωτικό συντελεστή 0.5 (λόγω υπογείου), επειδή σε κτίριο κατοικίας έχει αυθαίρετα εγκατασταθεί κύρια χρήση κατοικίας, αντί βοηθητικής. Συντελεστής αλλαγής χρήσης θα υπολογιζόταν για οποιαδήποτε χρήση του υπογείου διαφορετική της κατοικίας, που θα προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια.

5. Σε περιοχή εντός σχεδίου, που εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής υπάρχει αυθαίρετο. Με βάση το ν. 4014/11 μπορεί να τακτοποιηθεί πληρώνοντας το πρόστιμο και στη συνέχεια με την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής να το νομιμοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 22 ΓΟΚ 85;

Ναι, σύμφωνα με την παρ. 16, του άρθρου 24, του ν. 4014/11, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 22 του ΓΟΚ 85, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν. 2831/00.

6. Προκειμένου για αγορά διαμερίσματος σε πολκατοικία τι ελέγχει και σε τυι αναφέρεται η βεβαίωση μηχανικού;

Σύμφωνα με την παρ. 4, του άρθρου 23, του ν. 4014/11, όπως τροποποιήθηκε και ψηφίστηκε στις 9/11/11 διευκρινίζεται ότι ομηχανικός ελέγχει τη διακεκριμένη αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία μόνο ως προς τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος τς και βεβαιώνει ότι δεν έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή δεν έχει εγκατασταθεί αυαθίρετη χρήση υπέρ της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας και εις βάρος των κοινόκτητων και κοινόχρηστων χώρων. Οι κοινόκτητοι και κοινόχρηστοι χώροι δεν ελέγχονται και δεν αποτελούν αντικείμενο της βεβαίωσης. (άρθρο 49, παρ.4)

7. Πώς αποδεικνύεται ο χρόνος ολοκλήρωσης της αυθαίρετης κατασκευής ή εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης;

Σύμφωνα με την περ.β, της παρ. 2, του άρθρου 24, του ν. 4014/11, όπως τροποποιήθηκε και ψηφίστηκε στις 9/11/11 διευκρινίζεται ότι η υπέυθυνη δήλωση συνοδεύεται από δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες, από τα οποία αποδεικνύεται ο χρόνος ολοκλήρωσης της αυθαίρετης κατασκευής ή εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης. Αν δεν υπάρχουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες, που αποδεικνύουν το χρόνο ολοκλήρωσης της αυθαίρετης κατασκευής ή εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης αυτός μπορεί να αποδειχτεί και απο ιδωτικά έγγραφα βεβαίας χρονολογίας. Στα δημόσια έγγραφα, τα οποία πρέπει να αποδεικνύουν την επιφάνεια της αυθαίρετης κατασκευής περιλαμβάνονται έντυπο Ε9, λογαριασμός ΔΕΗ ή άλλο έγγραφο οργανισμού, μηνύσεις ή έγγραφα της Αστυνομίας, εκθέσεις αυτοψίας αυθαιρέτου, άδειες λειτουργίας καταστημάτων, ξενοδοχείων, βιομηχανικών κτιρίων κ.λ.π. Ιδιωτικά έγγραφα μπορεί να έιναι ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης κατατεθημένα στην αρμόδια ΔΟΥ, αεροφωτογραφίες, εφόσον συνοδεύονται από ανάλογη έκθεση φωτοερμηνείας, οι οποίες μπορούν να αποτελούν αποδεικτικό στοιχεί όχι μόνο σε περίπτωση αυτοτελών αυθαιρέτων, αλλά και προσθηκών κατά ύψος ή κατ επέκταση κ.λ.π. (άρθρο 49, παρ. 5)

8. Πόσες αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση του ν. 4014/11 υποβάλλονται στις εξής περιπτώσεις:

α) Αυθαίρετες κατασκευές ανά τους ορόφους σε κτίριο γραφείων, που ανήκει αποκλειστικά σε έναν ιδιοκτήτη.
β) Αυθαίρετες κατασκευές σε διαμερίσματα λειτουργικά ανεξάρτητα, που ανήκουν όλα σε έναν ιδιοκτήτη, χωρίς σύσταση οριζοντίου ή κάθετης ιδιοκτησίας.
γ)Σε περίπτωση γηπέδου, όπου έχουν ανεγερθεί αυθαίρετες κατασκευές σε ανεξάρτητα και αυτοτελή λειτουργικά κτίρια κατοικίας, που ανήκουν όλα σε έναν ή περισσότερους ιδιοκτήτες (χωρίς σύσταση οριζοντίου ή κάθετης ιδιοκτησίας).
δ) Ανακληθήσα ή ακυρωθήσα οικοδομική, άδεια που υπάγεται στην παρ. 18, του άρθρου 24, του ν. 4014/11.

Γενικά όπου αναφέρεται αυτοτελής ιδιοκτησία νοείται οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία που έχει συσταθεί συμβολαιογραφικά. Ειδικότερα:

Για τις ως άνω περιπτώσεις α, β, γ ) Σε περίπτωση που ακίνητο δεν υφίσταται σύσταση οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας το ακίνητο λογίζεται ως ένα, ανεξάρτητο του πλήθους των συνιδιοκτητών, και ώς εκ τούτου είναι δυνατή η υποβολή ενιαίας αίτησης του ιδιοκτήτη ή του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου των συνιδιοκτητών, δηλ. δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής ξεχωριστών δηλώσεων και παραβόλων.
Για την περίπτωση που έχει εφαρμοστεί οικοδομική άδεια και δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις, αλλά εκ των υστέρων η οικοδομική άδεια ανακληθηκε ή ακυρώθηκε (για οποιονδήποτε λόγο, εκτός της περίπτωσης υποβολής αναληθών στοιχείων ή ανακριβούς αποτύπωσης της υπάρχουσας κατάστασης) και υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών μπορεί να τηρηθεί ενιαία διαδικασία με μια αίτηση του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου καταβάλλοντος το παράβολο που αντιστοιχεί στη συνολική επιφάνεια του κτιρίου (όλες τις στάθμες) συμπεριλαμβανομένων των κοινοχρήστων χώρων.

9. Υπάγονται στο ν. 4014/11 αυθαίρετες περιφράξεις εντός της ζώνης των 500 μ. του άρθρου 23, ν. 1337/83;

Ναι, διότι η ζώνη αυτή δεν περιλαμβάνεται στους περιορισμούς της παρ. 3, του άρθρου 23, του ν. 4014/11.

10. Σχετικά με αυθαίρετα κτίσματα στον αιγιαλό και την παραλία, που εξαιρούνται (άρθρο 23, παρ. 3δδ), τι γίνεται στις περιοχές που δεν έχουν καθοριστεί οι γραμμές, δεδομένου ότι η διαδικασία που προβλέπεται στο ν. 2817/01 είναι χρονοβόρα και θα έχουν λήξει οι προθεσμίες του ν. 4014/11; Το ίδιο ερώτημα ισχύει για αυθαίρετες κατασκευές σε γήπεδο εκτός σχεδίου, το οποίο δεν έχει χαρακτηριστεί αν είναι δασικό ή όχι, καθώς και για μη οροιοθετημένο ρέμα.

Στις περιπτώσεις που δεν έχει καθοριστεί η ζώνη παραλίας είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων με το ν. 4014/11, αρκεί να έχει διαπιστωθεί από το μηχανικό ότι τα αυθαίρετα κτίσματα βρίσκονται εκτός αιγιαλού, δηλ. εκτός της έκτασης μεταξύ της θάλασσας και της γραμμής της μεγαλύτερης ανάβασης του χειμερίου κύματος όπως ορίζεται από το ν. 2917/01. Ο ιδιοκτήτης θα αποφασίσει εάν θα διακινδυνεύσει να χάσει το παράβολο και την αμοιβή μηχανικού. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν έχει χαρακτηριστεί εάν είναι δασικό ή όχι ένα γήπεδο.
ΥΠΕΚΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με παράταση των προθεσμιών της ρύθμισης των αυθαιρέτων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα πολλών πολιτών, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2011. ΥΠΕΚΑ Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ζ’ Μέρος Ερωτο-Απαντήσεων για τη Ρύθμιση Αυθαίρετων

1. Σε διαμέρισμα κατασκευάζεται νέο WC, μετατοπίζεται η θέση της κουζίνας και δημιουργείται επιπλέον δωμάτιο (από αλλαγή διαρρύθμισης και όχι από κλείσιμο ημιϋπαίθριου χώρου) μέσα στο εγκεκριμένο εμβαδόν του διαμερίσματος, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια. Ποιες αυθαιρεσίες εντάσσονται στην Κατηγορία 13, του Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής;
Σύμφωνα με τροπολογία της παρ. 4, του άρθρου 23, του ν. 4014/11, που ψηφίστηκε στις 9/11/11 ορίζεται ότι «...επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού, με τις οποίες δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι .... στη διακεκριμένη αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, μη συμπεριλαμβανομένων των κοινόκτητων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου, δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές που να επηρεάζουν τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος της ιδιοκτησίας....». Συνεπώς η έκδοση βεβαίωσης μηχανικού δεν εμποδίζεται από τις αυθαιρεσίες αυτές, καθ’ ότι δεν αποτελούν αντικείμενο αυτής. Πλην όμως παρέχεται η δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίσει κάθε παράβαση, όπως αυτές ορίζονται από με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 49, παρ.4).
2. Για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων σε περιοχές εκτός σχεδίου που δηλώθηκαν (Α’ και Β’ φάση) με το ν. 1337/83, αλλά δεν πήραν, ως εκτός σχεδίου, οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (Γ’ φάση) δεν απαιτείται η ένταξη τους στο ν. 4014/2011. Πώς μπορούν να μεταβιβαστούν ; Για τη σύνταξη του συμβολαίου θα προσκομιστούν επικυρωμένο αντίγραφο της Β’ φάσης του ν. 1337/83, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση του μηχανικού, με τις οποίες δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές στο ακίνητο εμπίπτουν στην περίπτωση δ, της παραγράφου 2, του άρθρου 23, του ν. 4014/11, καθώς και ότι δεν έχει εκτελεστεί άλλη αυθαίρετη κατασκευή ή δεν έχει εγκατασταθεί άλλη αυθαίρετη χρήση, σύμφωνα με τα σχέδια της δήλωσης του ν. 1337/83 και δεν υπάγονται σε καμία από τις περιπτώσεις της παραγράφου 3, του ιδίου ως άνω άρθρου.
3. Αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε ακίνητο ή αυθαίρετη κατασκευή, που βρίσκεται στο μη δασικό τμήμα γηπέδου ή στο τμήμα γηπέδου εκτός ζώνης παραλίας μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4014/11;
Ναι, σύμφωνα με τροπολογία της παρ. 3α, του άρθρου 23, του ν. 4014/11, που ψηφίστηκε στις 9/11/11. (άρθρο 49, παρ. 2)
4. Αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις που βρίσκονται μέσα σε παραδοσιακό οικισμό μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση του ν. 4014/11;
Μπορούν να υπαχθούν, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παρ. 24, του άρθρου 24, του ν. 4014/11, όπως συμπληρώθηκε μετά από σχετική τροπολογία, που ψηφίστηκε στις 9/11/11 (άρθρο 49, παρ. 3 και 11).
2
5. Όταν δεν υπάρχει τιμή ζώνης στη θέση του ακινήτου παίρνουμε την τιμή εκκίνησης ή τιμή αφετηρίας, που ισχύει στην περιοχή ;
Όχι, για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου λαμβάνουμε μόνο την τιμή ζώνης, που έχει καθοριστεί, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 7, του άρθρου 24, του ν. 4014/11, όπως ισχύει.
6. Για αυθαίρετη κατασκευή που έχει υπαχθεί στο ν. 4014/11 και ειδικότερα στην παρ. 2, του άρθρου 26 σε περίπτωση που δεν θα εκδοθεί εμπρόθεσμα (εντός τριών ετών) η σχετική οικοδομική άδεια υπάρχουν συνέπειες ;
Σύμφωνα με τροπολογία της παρ. 2, του άρθρου 26, του ν. 4014/11, που ψηφίστηκε στις 9/11/11 διευκρινίζεται ότι δεν συνυπολογίζεται στο χρονικό διάστημα των τριών (3) ετών ο χρόνος καθυστέρησης έκδοσης της οικοδομικής άδειας για λόγους που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του αιτούντος. Διαφορετικά επιβάλλονται τα πρόστιμα του άρθρου 27, του ν. 4014/11 (άρθρο 51, παρ.5).
7. Ακίνητο, του οποίου ανακλήθηκε η οικοδομική άδεια όχι για ψευδή ή αναληθή στοιχεία και μπορεί να υπαχθεί στην παρ. 18, του άρθρου 24, του ν. 4014/11. Πώς θα γίνει η υπαγωγή στη ρύθμιση, μία αίτηση ανά αυτοτελή ιδιοκτησία ; Στις αυτοτελείς ιδιοκτησίες προστίθενται οι επιφάνειες των παρακολουθημάτων (υπόγειων αποθηκών) με μειωτικό συντελεστή 0,5 ; Για τις κοινόχρηστες επιφάνειες, όπως είσοδο και κλιμακοστάσιο σε όλους τους ορόφους υποβάλλεται άλλη αίτηση από όλους τους συνιδιοκτήτες ;
Υποβάλλεται μία αίτηση ανά λειτουργικά αυτοτελή και ανεξάρτητη ιδιοκτησία, δηλαδή μία αίτηση ανά διαμέρισμα με τα παρακολουθήματά του από το φερόμενο ιδιοκτήτη, το συνιδιοκτήτη ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο. Για τους κοινόχρηστος χώρους του κτιρίου υποβάλλεται μία κοινή αίτηση των συνιδιοκτητών. Δεδομένου ότι ο μειωτικός συντελεστής 0,5 για τους βοηθητικούς χώρους αφορά μόνο τον υπολογισμό του προστίμου, για τον υπολογισμό του παραβόλου λαμβάνονται υπόψη όλες οι επιφάνειες (υπόγεια, σοφίτες, πατάρια) χωρίς μειωτικό συντελεστή.
ΥΠΕΚΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

11+1 Θέματα που θα προωθηθούν το επόμενο τρίμηνο απο το ΥΠΕΚΑ

Έντεκα συν ένα θέματα έθεσε στις προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Γιώργος Παπακωσταντίνου
κατά τη χθεσινή τοποθέτηση του στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Τα βασικά θέματα, «με χρονοδιάγραμμα των επομένων μηνών μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και η χώρα πάει σε εκλογές», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός έχουν ως εξής:

1. Απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης: Με βάση το νέο νόμο ετοιμάζεται η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που εξειδικεύει και εκσυγχρονίζει την κατάταξη των δραστηριοτήτων σε διαφορετικές κατηγορίες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η Υπουργική Απόφαση, πριν υπογραφεί, θα συζητηθεί στις δύο αρμόδιες Επιτροπές -Παραγωγής και Εμπορίου και Περιβάλλοντος, τις αμέσως επόμενες ημέρες. Παράλληλα θα συνεχιστεί η προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν επενδύσεις, που συσσωρεύονταν στις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ.
2. Κτηματολόγιο: Επιτάχυνση της ολοκλήρωσής του και κύρωση δασικών χαρτών. Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν προκηρυχθεί συνολικά τέσσερα εκατομμύρια δικαιώματα. Έχουν ήδη προκηρυχθεί δύο εκατομμύρια. Παράλληλα, εξετάζεται η περαιτέρω βελτίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης με τη συμμετοχή ιδιωτών και διεθνούς τεχνογνωσίας.
3. Δασικοί χάρτες: Είναι μία διαδικασία που προχωράει και, ήδη, είναι σε
στάδιο ανάρτησης 75 από 320 χάρτες.
4. Χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός: Εντός τριμήνου θα θεσμοθετηθούν τα νέα ειδικά χωροταξικά για τις υδατοκαλλιέργειες, για τον τουρισμό και τα ρυθμιστικά σχέδια για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις. Το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής περιλαμβάνει σημαντικές κατευθύνσεις και αποφάσεις που συνδυάζονται με την εκμετάλλευση του «Ελληνικού», του «Φαληρικού», του κέντρου της πόλης.
5. Οικοδομικές άδειες: Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε ήδη στην Βουλή. Προβλέπεται μία νέα διαδικασία αδειοδότησης για την ιδιωτική δόμηση,που κάνει σύντμηση του χρόνου και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνεται ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, με το νόμο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, δημιουργείται για πρώτη φορά ένα πλαίσιο ελέγχου και πρόληψης της πολεοδομικής αυθαιρεσίας. Αυτό μαζί με το νέο πράσινο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, στον οποίο θα ενταχθούν και η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε κατοικίες, θα είναι ένα τρίπτυχο, το οποίο θα κλείσει μεγάλες αδυναμίες του σημερινού θεσμικού πλαισίου.
6. Ενέργεια: Υλοποίηση του νόμου για την απελευθέρωση της ενέργειας με την υιοθέτηση του 3ου ενεργειακού πακέτου. Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση σε τρίτους στους λιγνίτες. Θα πουληθούν τέσσερις μονάδες της ΔΕΗ και θα υπάρχει μια συμφωνία ανταλλαγής ισχύος. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, μόλις κλείσουν και τα τελευταία ανοικτά ζητήματα πουυπάρχουν με την Ευρωπαϊκή
Επιτροπή. Ταυτόχρονα προχωρά η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, των
Ελληνικών Πετρελαίων και τα επόμενα βήματα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, όπου υπάρχουν τρία βασικά ζητήματα. Το ένα είναι η μείωση του ποσοστού που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο. Το δεύτερο η δυνατότητα πώλησης μεριδίων στις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής και το τρίτο η δημιουργία - με βάση τους σταθμούς που θα πουληθούν για την πρόσβαση σε τρίτους σε λιγνίτες- μιας «μικρής ΔΕΗ», η οποία θα μπορέσει να ανοίξει πλήρως την αγορά και να λειτουργήσει προς όφελος του καταναλωτή.
7. Πετρελαιοκίνηση: Θα υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών, τις επόμενες μέρες - την απόφαση για τον
«πράσινο δακτύλιο», για τον περιορισμό χρήσης αυτοκινήτων στο κέντρο,
σε συνδυασμό με την άρση της πετρελαιοκίνησης.
8. Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων: Το ΥΠΕΚΑ έχει ανοίξει διεθνείς διαγωνισμούς για τη διεξαγωγή ερευνών στο Ιόνιο και τη νότια Κρήτη.
9. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Τα τελευταία δυο χρόνια, έχει διπλασιαστεί η εγκατεστημένη ισχύς στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που είναι ένας τομέας με εξαιρετικά έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Σύντομα υα ανακοινωθούν αποφάσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δηλαδή τη βεβαιότητα των επενδυτών ότι θα έχουν χρηματοδότηση μέσα από τις εγγυημένες τιμές, αλλά και με το τέλος που πληρώνει ο καταναλωτής. Παράλληλα προχωρά η επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης θαλάσσιων αιολικών πάρκων και, ταυτόχρονα, προωθείται η γεωθερμία και η αξιοποίηση της βιομάζας. Επίσης προχωρούν προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες, δημόσια κτίρια και ανοικτούς χώρους, δίνουν τη δυνατότητα αναπτυξιακής δυναμικής στην οικονομία, με δημιουργία θέσεων εργασίας και
επενδύσεων σε σημαντικούς κλάδους.
10. Σχέδιο «Ήλιος»: Ένα σχέδιο που έχει αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής, στις 26 Οκτωβρίου. Προωθείται με κάθε τρόπο.
11. Διεθνείς αγωγοί: Τους επόμενους τρεις μήνες θα κλείσει η διαπραγμάτευση για το πώς θα ανοίξει ο νότιος διάδρομος, για να έρθει αέριο
στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα αποτελέσει τον ενεργειακό κόμβο μέσα από το σχήμα που έχει δημιουργηθεί.
12. Διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική: Τους επόμενους δυο μήνες, μετά από χρόνια καθυστερήσεων, προκηρύσσεται διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.
ΤΕΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΤ’ Μέρος Ερωτο-Απαντήσεων για τη Ρύθμιση Αυθαιρέτων

Στο ακίνητό μου στο οποίο δεν υπάρχει καμία άλλη υπέρβαση πέραν της υπέρβασης ύψους,
πώς υπολογίζεται το πρόστιμο ;
Μετά από σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στις 9/11/11 διευκρινίζεται ότι σε περιπτώσεις
υπέρβασης ύψους νομίμως υφισταμένων κτιρίων ή τμημάτων τους, στις οποίες δεν συντρέχει
υπέρβαση δόμησης, το πρόστιμο υπολογίζεται χωρίς να πολλαπλασιάζεται ο συντελεστής της
υπέρβασης δόμησης (3α,β,γ,δ), αλλά ο συντελεστής 0,20 για υπερβάσεις αυτών έως 20% του
επιτρεπομένου ύψους και ο συντελεστής 0,40 για υπερβάσεις μεγαλύτερες του επιτρεπομένου ύψους.
Για ημιϋπαίθριο χώρο, που δημιουργήθηκε καθ' υπέρβαση της άδειας και ο οποίος παραμένει
ανοιχτός και δεν παραβιάζει κανένα από τα πολεοδομικά μεγέθη (κάλυψη, απόσταση από
όρια, επιτρεπόμενο ποσοστό ημιϋπαιθρίων) πώς υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο ; Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό και υπάγεται στην Κατηγορία 13,
του Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής.
Αυθαίρετη κατασκευή σε εκτός σχεδίου περιοχή, που μετά την υπαγωγή της στο ν. 4014/11 και
την περαίωση της διαδικασίας η περιοχή εντάσσεται στο σχέδιο, κατά την έκδοση άδειας
νομιμοποίησης θα επιβληθούν τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, που προβλέπονται
από τις ισχύουσες διατάξεις ;
Θα εφαρμοστούν τα αναφερόμενα στην παρ. 16, του άρθρου 24, του ν. 4014/11.
Διαμένω μόνιμα σε κατοικία (κύρια) 64 τ.μ εκτός σχεδίου. Επίσης στην κατοχή μου υπάρχει
και μια οικία στην Αθήνα 92 τ.μ, όπου διαμένουν τα παιδιά μου, που σπουδάζουν εκεί και που
είναι προστατευόμενα μέλη. Η κατοικία που διαμένω τώρα (64 τ.μ.) θεωρείται κύρια και
μοναδική και τι δικαιολογητικά υποβάλω ;
Η κατοικία είναι μεν κύρια, αλλά δεν είναι και η μοναδική, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο
μειωτικός συντελεστής 0,4 (του πεδίου 3α).
Για όσες αυθαίρετες κατασκευές μπορεί να βγει οικοδομική άδεια με βάση την παρ. 2 του
άρθρου 26, μπορεί να γίνει μεταβίβαση μετά την πληρωμή του παραβόλου ή πρέπει να
προηγηθεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας και μετά?
Για να γίνει μεταβίβαση πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Σε κτίρια με οικοδομική άδεια απαιτείται τοπογραφικό εξαρτημένο από Ε.Γ.Σ.Α. στη β’ φάση ;
Όχι, τοπογραφικό εξαρτημένο από Ε.Γ.Σ.Α. υποβάλλεται στις περιπτώσεις που δεν έχει εκδοθεί
οποιαδήποτε οικοδομική άδεια ή αυτή δεν είναι δυνατόν να ανευρεθεί, καθώς και σε κάθε περίπτωση
κτίσματος ή κατασκευής στις εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς χωρίς σχέδιο.
Όταν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια κατά τον υπολογισμό του προστίμου, εκτός από την
επιφάνεια των κλειστών χώρων υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό και οι ανοιχτοί
ημιϋπαίθριοι χώροι, οι εξώστες, η περιτοίχιση, ο βόθρος, πλακοστρώσεις κ.λ.π ;
Το πρόστιμο υπολογίζεται στην επιφάνεια των κλειστών χώρων με αυξητικό συντελεστή 2. Οι
ημιϋπαίθριοι χώροι υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό και οι υπόλοιπες κατασκευές δεν
θεωρούνται αυθαίρετες, εφ’ όσον δεν παραβιάζουν τις σχετικές διατάξεις, ενώ τα καθ’ υπέρβαση
αυτών τμήματα υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό (Κατηγορία 13 του «φύλλου καταγραφής
αυθαίρετης κατασκευής..).
Ποιες αυθαιρεσίες υπάγονται στη ρύθμιση του ν. 4014/11. Αυτές που αντιβαίνουν σε ολόκληρο
το ΓΟΚ και ολόκληρο τον Κτιριοδομικό Κανονισμό ;
Παρέχεται η δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίσει κάθε παράβαση και κάθε αυθαίρετη κατασκευή,
όπως αυτές ορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις.
Τι προσκομίζεται στο συμβολαιογράφο για τη μεταβίβαση ακινήτου στο οποίο υπάρχει
αυθαίρετη κατασκευή, που έχει υπαχθεί στο άρθρο 26, παρ. 2;
Πρέπει να προηγηθεί η έκδοση άδειας νομιμοποίησης από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία και
προσκομίζεται επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας, υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση
μηχανικού.
ΥΠΕΚΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

E’ Μέρος Ερωτο-Απαντήσεων για τη Ρύθμιση Αυθαίρετων

1. Το 2004 μου είχε καταλογισθεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης 2100 ευρώ, το οποίο κατεβλήθη εφάπαξ με έκπτωση 50%, δηλαδή πληρώθηκε το ποσό των 1050 ευρώ. Με την υπαγωγή στη ρύθμιση του ν. 4014/11 ποιο ποσό θα συμψηφιστεί ;
Το ποσό των 1050, που καταβλήθηκε.
2. Στην κατηγορία υπέρβασης δόμησης (5) του ¨Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής..» σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής 1500 τ.μ., με επιτρεπόμενη δόμηση 200 τ.μ. το πρόστιμο υπολογίζεται κλιμακωτά ή επιβαρύνεται με το μεγαλύτερο συντελεστή (5δ=1,9) ;
Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο επιβαρύνεται με το μεγαλύτερο συντελεστή που αναλογεί στη συνολική υπέρβαση δόμησης ανά αυτοτελή λειτουργικά ιδιοκτησία. Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό των επιβαρυντικών συντελεστών αθροίζεται το σύνολο των υπερβάσεων ανά κατηγορία αυθαιρέτων.
3. Σε χώρους που έχουν τακτοποιηθεί με το ν. 4014/2011 μπορεί να εκδοθεί έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας;
Στην παρ. 17, του άρθρου 24 του νόμου ορίζεται ότι «Στις περιπτώσεις κατασκευών οι οποίες έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ........μπορεί να επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών επισκευής που αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση-αποκατάσταση και τη συνήθη συντήρησή τους, ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο. ... Για τη χορήγηση της έγκρισης εργασιών υποβάλλονται στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες δικαιολογητικά που καθορίζονται με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.». Επίκειται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
4. Η παρ. 21, του άρθρου 24, του ν. 4014/11 κατισχύει των οριζομένων στην παρ. 3 του άρθρου 23 του νόμου ;
Ναι, διότι πρόκειται για ειδική διάταξη.
5. Σε περίπτωση που υπάρχει αυθαίρετο τμήμα κτιρίου, που μπορεί και έχει επιλεγεί από τον ιδιοκτήτη να νομιμοποιηθεί με αναθεώρηση της ισχύουσας άδειας (αρθ. 26, παρ. 2) και αυθαίρετο τμήμα, που μπορεί να δηλωθεί με το άρθρο 24, του ν. 4014. Θα υποβληθούν δύο δηλώσεις με 2 παράβολα ή μία δήλωση με 1 παράβολο, στην οποία θα διαχωρίζονται τα τμήματα που νομιμοποιούνται από τα τμήματα που είναι αυθαίρετα;
Για την υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών στη ρύθμιση του ν. 4014/11 απαιτείται μία αίτηση ανά αυτοτελή λειτουργικά ιδιοκτησία και παράβολο που αντιστοιχεί στο σύνολο της επιφάνειας των αυθαιρέτων κατασκευών, σύμφωνα με την παρ. 2γ, του άρθρου 24, του νόμου. Στη συνέχεια υπολογίζεται το πρόστιμο του τμήματος που δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχεται εκ των προτέρων η δυνατότητα υπαγωγής της αυθαίρετης κατασκευής στις διατάξεις του άρθρου 22, του ν. 1577/85.
2
6. Σε περίπτωση κτιρίου με βάση οικοδομική άδεια, που όμως αντί της λιθοδομής πάχους πλέον ή ίσου των 0,50 μέτρων, η οποία δεν προσμετρά στο σ.δ. σύμφωνα με το άρθρο 7, του ΓΟΚ ’85 κατασκευάστηκε με απλή εξωτερική τοιχοποιία, ποια είναι η αυθαιρεσία, πώς υπολογίζεται το πρόστιμο και ποιοι συντελεστές το επιβαρύνουν;
Αυθαίρετη είναι η επιφάνεια καθ’ υπέρβαση του σ.δ. της οικοδομικής άδειας και ελέγχεται η υποχρέωση επιβολής των συντελεστών των πεδίων που παραβιάζονται (π.χ. συντελεστή δόμησης, κάλυψης, απόστασης από τα όρια κ.λ.π.)
7. Έχει υποχρέωση και κυρώσεις ο μηχανικός να ελέγχει θέματα κυριότητας για τις αυθαίρετες κατασκευές που ρυθμίζονται με το ν. 4014/11 ;
Όχι, ακέραια την ευθύνη έχει ο φερόμενος ιδιοκτήτης σε ότι αφορά τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα.
8. Πώς αντιμετωπίζεται η περίπτωση, όπου το πρόστιμο βγαίνει μικρότερο από το παράβολο; Πληρώνεται το παράβολο και του επιστρέφεται το υπόλοιπο μετά τον έλεγχο; Πληρώνει μικρότερο παράβολο;
Πληρώνει το παράβολο που προβλέπεται στην παρ. 2γ, του άρθρου 24, του ν. 4014/11 χωρίς επιστροφή της διαφοράς.
9. Για αυθαίρετη κατασκευή έχει ήδη καταβληθεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης συνολικού ποσού 1.012 ευρώ. Με την υπαγωγή της στο ν. 4014/11 το ενιαίο ειδικό πρόστιμο θα καταβληθεί τοις μετρητοίς (με 20% έκπτωση). Με ποιο τρόπο θα αφαιρεθούν αυτά τα 1.012 ευρώ από το πρόστιμο, όταν θα πληρωθεί μετρητοίς;
Σε περίπτωση εφ’ άπαξ καταβολής υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο με έκπτωση 20% και μετά αφαιρούνται τα καταβληθέντα πρόστιμα
tee
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ

Οι νέες διευκρινήσεις, που αποτελούν τέταρτο μέρος μέρος των ερωτοα-
παντήσεων, όπως τις έδωσε το ΥΠΕΚΑ στη δημοσιότητα έχουν ως εξής:
1. Σε περίπτωση αλλαγής χρήσης χώρου σε σχέση με την οικοδομι-
κή άδεια ή δημιουργίας χώρου εντός εγκεκριμένου όγκου κτιρίου
με βάση την οικοδομική άδεια στην επιφάνεια του αυθαιρέτου
υπολογίζονται οι περιμετρικοί τοίχοι;
Στις περιπτώσεις αλλαγής χρήσης χώρων που έχουν ανεγερθεί βάσει
οικοδομικής άδειας ή έχουν δημιουργηθεί εντός εγκεκριμένου όγκου
κτιρίου στην επιφάνεια του αυθαιρέτου δεν υπολογίζονται οι περιμε-
τρικοί τοίχοι που καλύπτονται από την οικοδομική άδεια. 2. Σε περίπτωση οικοδομικής άδειας που έχει εκδοθεί με ψευδή
στοιχεία και δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί μπορεί το ακίνητο να
υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν. 4014/11;
Η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση του Ν. 4014/11 είναι στη βούληση
του ιδιοκτήτη, ο οποίος φέρει το βάρος των συνεπειών του ποινικού
νόμου σε περίπτωση ψευδούς δηλώσεως.
3. Πως διασφαλίζεται ο μηχανικός για τις διαπιστώσεις του χρόνου
αυτοψίας της αυθαίρετης κατασκευής;
Οι φωτογραφίες με την ανάρτησή τους στο πληροφοριακό σύστημα
διασφαλίζουν τον μηχανικό για τις διαπιστώσεις του χρόνου αυτοψίας
της αυθαίρετης κατασκευής.
4. Στο μέτρημα των διαστάσεων του κτιρίου λαμβάνονται υπόψη τα
εξωτερικά επιχρίσματα;
Τα πάχη επιχρισμάτων και τυχόν επενδύσεων δεν υπολογίζονται όπως
προβλέπεται στο στην παρ. 5.β.2 του άρθρου 7 του από 8-7-93 ΠΔ/τος
(ΦΕΚ-795/Δ/93) «Τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών και έλεγχος
των ανεγειρομένων οικοδομών».
5. Ο ιδιοκτήτης αυθαίρετης κατασκευής σε χώρο κτιρίου, με
αποκλειστική χρήση του χώρου μετά την υπαγωγή του αυθαιρέτου
στη ρύθμιση του Ν. 4014/11 μπορεί να διεκδικήσει από τους άλλους
συνιδιοκτήτες το ποσοστό που αναλογεί στην αυθαίρετη κατασκευή;
Όχι. Είναι διαφορετικό ζήτημα τα ιδιωτικά δικαιώματα συνιδιοκτησίας από το ποσόν υπαγωγής στο νόμο 4014/2011 που βαρύνει εξ ολοκλήρου
των αυθαιρετουντα.
6. Πως υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο για στεγασμένους
χώρους (ανοιχτούς) με υποστυλώματα όπως ημιυπαίθριοι, ανοιχτοί,
κιόσκια κλπ;
Στεγασμένοι ανοιχτοί χώροι επί υποστηλωμάτων ανεξάρτητα από
το υλικό κατασκευής τους (οπλισμένο σκυρόδεμα, ξυλοκατασκευή,
σιδηροκατασκευή κλπ) υπάγονται στην κατηγορία 13 του φύλλου
καταγραφής αυθαιρέτων κατασκευών και υπολογίζονται με αναλυτικό
προϋπολογισμό. Στην ίδια κατηγορία 13 υπάγονται προστεγάσματα,
αρχιτεκτονικές προεξοχές, ζαρντινιέρες, υπερβάσεις εξωστών.
7. Σε περίπτωση που έχω υπαχθεί στον Ν. 3843/2010 και δεν έχει
γίνει περαίωση της διαδικασίας μπορώ να υπαχθώ στον Ν. 4014/11
με συμψηφισμό του προστίμου;
Ναι. Στην παρ. 11 του άρθρου 24 του 4014/11 το εδάφιο «καταβληθέντα
ποσά προστίμων και διατήρησης, δυνάμει άλλων διατάξεων συμψη-
φίζονται με το ποσό του ενιαίου προστίμου..» αφορά και τις διατάξεις
του Ν. 3843/10 που στις περιπτώσεις μη περαίωσης της διαδικασίας
μπορούν να υπαχθούν στο Ν. 4014/11 με την υποβολή των δικαιολογη-
τικών του άρθρου 24 και την καταβολή του ειδικού προστίμου. Τυχόν
καταβληθέντα ή μεγαλύτερα ποσά δεν επιστρέφονται.
8. Η διάταξη της παρ. 6β, του άρθρου 24 για τις παραβάσεις μέχρι 20
τμ είναι υποχρεωτική;
Όχι, εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρόποι υπολογισμού του
προστίμου τότε ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τον πλέον συμφέροντα.
9. Σε περίπτωση ανακριβών-ψευδών στοιχείων η υπαγωγή στη
ρύθμιση του ν. 4014/11 είναι άκυρη;
Στην παρ. 3, του άρθρου 27 του νόμου ορίζεται ότι «Σε περίπτωση
ψευδούς ή ανακριβούς δήλωσης των στοιχείων αυτών, αποκλείεται
η υπαγωγή στη διαδικασία αναστολής του παρόντος νόμου, τυχόν
πράξη αναστολής ανακαλείται και εφαρμόζονται οι ισχύουσες περί
αυθαιρέτων διατάξεις και επιβάλλονται τα πρόστιμα του παρόντος
άρθρου.»
υπεκα
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινά η Ηλεκτροδότηση των Τακτοποιημένων Αυθαιρέτων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει η ηλεκτροδότηση των αυθαιρέτων για τα οποία έχει κινηθεί η διαδικασία για την τακτοποίησή τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει πληρωθεί η πρώτη δόση των προστίμων, ενώ σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ, αναμένεται η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου υποβλήθηκαν 29.343 αιτήσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Για τις 563 έχουν καταβληθεί όλα τα πρόστιμα, ενώ για 1.369 αιτήσεις έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία είσπραξης των προστίμων. Επίσης, 5.110 αιτήσεις βρίσκονται στην αρχική υποβολή - έχουν καταβληθεί τα παράβολα και έχει εκδοθεί ο αριθμός για τα αυθαίρετα - ενώ 22.300 αιτήσεις βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας καθώς δεν έχουν καταβληθεί παράβολα.
Επίσης, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος εκστρατεία ενημέρωσης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, αφού πλέον απομένει λιγότερο από έναν μήνα (η προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου) για την υποβολή των αιτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.

http://www.energia.gr
Διαβάστε περισσότερα...