Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έχεις ημιυπαίθριο; Δεν χτίζεις άλλο!

To ΣτΕ εξέδωσε μία ακόμη ενδιαφέρουσα για τον τεχνικό χώρο απόφαση. Έκρινε ότι όποιο ακίνητο έχει ρυθμισμένο ημιυπαίθριο δεν μπορεί να δομηθεί περαιτέρω, ακόμη κι αν διαθέτει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Αυτή είναι η απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας υπό τον σημερινό πρωθυπουργό, Π. Πικραμμένο, ακυρώνοντας τα σχέδια πολλών ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι έκαναν τακτοποίηση ημιυπαίθριων και στη συνέχεια θέλησαν να εκδώσουν οικοδομική άδεια για να χτίσουν στο ίδιο ακίνητο. Στην απόφασή του το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια για προσθήκη ή επέκταση κτιρίου με "τακτοποιημένους" ημιυπαίθριους που συνεπάγεται δόμηση η οποία ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια (κατά τους ισχύοντες όρους δόμησης) μετά τις 2/7/2009 (ημερομηνία δήλωσης της "τακτοποίησης" ημιυπαίθριων χώρων για σαράντα χρόνια έναντι αντιτίμου). Με απλά λόγια, το δικαστήριο έκρινε ότι οι ημιυπαίθριοι χώροι που "τακτοποιούνται" συνυπολογίζονται τελικά στον συντελεστή δόμησης έτσι ώστε να μην μπορεί να υπάρξει νέα κατασκευή που να υπερβαίνει τους επιτρεπτούς όρους δόμησης στην περιοχή. Και αυτό διότι έτσι επέρχεται περαιτέρω επιβάρυνση του οικιστικού περιβάλλοντος, που δεν είναι ανεκτή από το Σύνταγμα, το οποίο επιτρέπει μόνο τη βελτίωση και όχι την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων. Πηγή: "Το Παρόν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου