Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.4030/11

Το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο, με θέμα “έλεγχος έργων και εργασιών δόμησης κατά το ν. 4030/2011” δίνοντας εξηγήσεις σε θέματα, που έχουν προκύψει για την εφαρμογή του θεσμού των ελεγκτών δόμησης, των 2500 ιδιωτών μηχανικών, που έχουν ήδη πιστοποιηθεί από το ΥΠΕΚΑ, να κάνουν ελέγχους στην αρχή και στο τέλος κάθε οικοδο μής. Ειδικότερα στην εγκύκλιο που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Μ. Κουρουζίδης σημειώνεται: -Για τα ιδιωτικά κτίρια, ότι οι άδειες δόμησης, που εκδόθηκαν σε διάστημα έως δύο μηνών από τη συγκρότηση της αρμόδιας υπηρεσίας, δηλαδή μέχρι την 31 Μαΐου 2012, οι εργασίες δεν διακόπτονται ούτε θεωρούνται αυθαίρετες οι κατασκευές, εφόσον βεβαιωθεί ότι έγιναν σύμφωνα με τη νομοθεσία και την εγκεκριμένη μελέτη, με υπεύθυνη δήλωση του επιβλέποντος μηχανικού. Παράλληλα για όλες τις άδειες που εκδόθηκαν μετά την 31 Μαΐου 2012 πρέπει να ενεργοποιηθεί κανονικά η διαδικασία ορισμού ελεγκτή δόμησης.Για τα δημόσια έργα, όλων των κατηγοριών πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση από τις τεχνικές υπηρεσίες των φορέων για υλοποιούμενα έργα ότι η κατασκευή τους έχει εκτελεστεί νομίμως, σύμφωνα με την άδεια δόμησης, ενώ για όλα τα νέα έργα στο εξής πρέπει να κινηθεί η διαδικασία ορισμού ελεγκτή δόμησης. Οι ελεγκτές δόμησης, που είναι διαφορετικά πρόσωπα στον αρχικό και τελικό έλεγχο της κάθε οικοδομής επιλέγονται με κλήρωση από το ΥΠΕΚΑ. Καθημερινά γίνονται περί τις 35 έως 40 κληρώσεις για ορισμό ελεγκτών, πράγμα που δείχνει τη χαμηλή οικοδομική δραστηριότητα.TEE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου