Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Παράταση για «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Οπως αναμενόταν, το υπουργείο Περιβάλλοντος γνωστοποίησε στις αρχές της εβδομάδας την παράταση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, μέχρι σήμερα ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στις τράπεζες ξεπερνά τις 30.000, εκ των οποίων οι 15.000 έχουν ήδη λάβει προέγκριση δανείου. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκαν και κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα, μετά την εξέταση των στοιχείων που έχουν προκύψει από τις επιθεωρήσεις διαπίστωσης των ενεργειακών αναγκών των ακινήτων. Συγκεκριμένα, είναι πλέον δυνατή η υποβολή αιτήσεων για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις. Οι εισοδηματικές κατηγορίες των ωφελουμένων από τρεις γίνονται δύο. Η πρώτη αφορά ιδιοκτήτες κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ή τις 60.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 35%. Η δεύτερη κατηγορία αφορά ιδιοκτήτες, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 40.000 και 60.000 ευρώ ή 60.000 και 80.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15%. Η κατάταξη στις ανωτέρω κατηγορίες γίνεται βάσει της τελευταίας διαθέσιμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι επιλέξιμα για το πρόγραμμα είναι τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί έως την 31η Δεκεμβρίου του 1989 και βρίσκονται σε περιοχές με αντικειμενική αξία έως 2.100 ευρώ/τ.μ.      kathimerini.gr

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου