Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αγορά ακινήτου στην κρίση: Ευκαιρία ή παγίδα;

Το θέμα τέθηκε πολύ καλά από την πρώτη εκπομπή του real tv estate όπως μπορείτε να δείτε και στο video ,αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να εξαντληθεί (άλλωστε σε τόσο λίγο χρόνο δεν είναι δυνατό να εξαντληθεί ένα τόσο μεγάλο θέμα).  Έτσι σε λίγες γραμμές θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε κάποιες σκέψεις μας σχετικά.

Η αγορά ακινήτου πάντα ήταν και θα είναι λοιπόν ευκαιρία. Διότι οι τιμές ήταν πάντα σε επίπεδα λογικά για όλα τα βαλάντια και οι τράπεζες υποστήριζαν με δάνεια την αγορά με τοκοχρεολύσια τέτοια ώστε έφτανε κάποιες φορές η μηνιαία δόση στα επίπεδα των αντίστοιχων ενοίκιων των ακινήτων.
Έτσι στην Ελλάδα έχουμε το φαινόμενο γενιές ολόκληρες να προικίζονται με σπίτια ή καταστήματα και να ανθεί έτσι η μικροιδιοκτησία.
Η μικροιδιοκτησία είναι μάλιστα όχι μόνο ιδίωμα της φυλής μας αλλά και "εθνικό αγαθό". Είναι μια από τις "ιδιορρυθμίες" μας που δεν μπορούν να καταλάβουν οι ξένοι και αυτό διότι το "κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας" μας δίνει την πραγματική αίσθηση της ασφάλειας και όταν ο άνθρωπος αισθάνεται ασφαλής τότε δημιουργεί πολιτισμό.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΟΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου