Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η αλλαγή σκυτάλης θα φέρει αλλαγή πολιτικής;

Το... γάντι πέταξε στον διάδοχό της κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η αποχωρήσασα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη κατά τη χθεσινή τελετή παραλαβής - παράδοσης, με αιχμή της επίθεσης τα αυθαίρετα, ενώ για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ - θέματα που θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα στα όσα θα αντιμετωπίσει ο υπουργός άμεσα - οι κουβέντες και των δύο ήταν «μετρημένες».
Η κυρία Μπιρμπίλη άφησε σαφείς αιχμές κατά του κ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα της «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων, λέγοντας χαρακτηριστικά «βρεθήκαμε σε διαφορετικές όχθες με το Γιώργο» και αναφέροντας ότι είχε διαφωνήσει μαζί του για τη ρύθμιση που προωθούσε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών, με αποκλειστικό στόχο την είσπραξη εσόδων. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, κατανοούσε «την αναγκαιότητα του κράτους να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων, αλλά δεν μπορούσε να επιβραβεύσει την αυθαιρεσία σε βάρος όσων δεν παρανόμησαν και σεβάστηκαν το θεσμικό πλαίσιο».

«Νόμος για τα αυθαίρετα υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί για να εισπραχθούν πρόστιμα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος» τόνισε και κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να δει το θέμα από τη νέα του θέση ως υπουργός Περιβάλλοντος με όλες τις εκφάνσεις του και όχι μόνο από την πολύ σημαντική λογιστική προσέγγιση.

Μάλιστα, εξέφρασε την ευχή «η σημαία της πράσινης ανάπτυξης, την οποία σήκωσε πρώτα απ’ όλους ο Πρωθυπουργός, να μην υποσταλεί», καθώς «δεν είναι ανάπτυξη να πολιτεύεσαι σε βάρος του περιβάλλοντος και δεν μπορείς να δίνεις το φιλί ζωής σε ένα παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός δήλωσε ότι η κυρία Μπιρμπίλη είναι φίλη του και εξήρε «τη σημαντική δουλειά που έκανε στο υπουργείο», ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλος που θα μπορούσε να ξεκινήσει την οραματική δέσμευση της πράσινης ανάπτυξης στο νεοσύστατο τότε υπουργείο.

Δεσμεύτηκε ότι «θα δώσει το δικό του στίγμα στην πολιτική που ξεκίνησε η πρώην υπουργός», τονίζοντας ότι «όποιος προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, έχει τη ρετσινιά της λογιστικής προσέγγισης, αλλά στόχος είναι να ζούμε σε μία χώρα με βιώσιμη ανάπτυξη και με περιβάλλον που δεν καταστρέφεται». Σημείωσε ότι δεν θα ανατρέψει όσα έχουν ξεκινήσει και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι θα προσφέρει μία «νέα ματιά» στις κατευθύνσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να υποσταλεί η σημαία της πράσινης ανάπτυξης και τόνισε χαρακτηριστικά πως «έρχομαι από ένα υπουργείο που βρέθηκε στην αιχμή της κρίσης που περνάει η χώρα μας, σε ένα υπουργείο που είναι το μέλλον της χώρας μας».
Για το θέμα της ενέργειας η κυρία Μπιρμπίλη ανέφερε ότι μεταξύ των θεμάτων τα οποία βρίσκονται στην τελευταία φάση επεξεργασίας είναι και το πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον» και η διαβούλευση για της ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, «ένας κλάδος δυναμικός και ανταγωνιστικός», όπως σχολίασε η ίδια.

Ο υπουργός σχολίασε στις αναφορές του ότι η κυρία Μπιρμπίλη πολέμησε με πείσμα για τα όσα πρέσβευε, σε εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση έβλεπε ως πιο σημαντικά άλλα θέματα από αυτά για τα οποία αγωνιζόταν η υπουργός.
http://www.kerdos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου