Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγές σε συντελεστή δόμησης, ημιυπαίθριους και ύψος κτιρίων με το νέο ΓΟΚ

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να έχουν ψηφισθεί οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.


Ο νέος ΓΟΚ, που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο Διαδίκτυο για διαβούλευση, προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση υπό προϋποθέσεις του συντελεστή δόμησης και ενσωμάτωση των ημιυπαίθριων χώρων σε αυτόν, μεγαλύτερα ύψη και όγκους στα κτίρια και συνενώσεις οικοπέδων.

Όπως λέει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, στην εφημερίδα «Τα Νέα», «η δόμηση χωρίζεται σε δύο κύριες κατηγορίες και εισάγεται ένα τρίτο περιβλαλλοντικό στοιχείο που είναι η αύξηση της αρτιότητας».

Στο νέο ΓΟΚ, η έννοια των ηιμυπαίθριων χώρων καταργείται και αντικαθίσταται με την ένοια των «ανοικτών στεγεσμένων χώρων», δηλαδή οι ημιυπαίθριοι ενσωματώνονται στον συντελεστή δόμησης.

Επίσης, προβλέπεται η υπό προϋποθέσεις αύξηση 10% του συντελεστή δόμησης και μεγαλύτερες αρτιότητες στα εκτός σχεδίο οικόπεδα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου