Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ελεύθερη και Δωρεάν διάθεση Ορθοφωτοχαρτών Αττικής από τον ΟΚΧΕ

Στις 19 Ιανουαρίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας, μετά από σχετική εισήγηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Νέδα, έλαβε απόφαση σταθμό σχετικά με τη διάθεση και την περαιτέρω χρήση των γεωχωρικών δεδομένων του Οργανισμού (Απόφαση υπ.αριθμ. 535/06/19-1-2012). Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, από σήμερα διατίθενται ελεύθερα και δωρεάν προς όλους και για κάθε τύπο χρήσης οι νέοι ορθοφωτοχάρτες του ΟΚΧΕ, οι οποίοι καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Το έργο αφορά στην κάλυψη του Τμήματος της Στερεάς Ελλάδας και της Νήσου Σαλαμίνας της Περιφέρειας Αττικής. Η συνολική έκταση, επιφανείας 3018 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καλύπτεται από αεροφωτογραφίες λήψης του 2010, με χωρική ανάλυση 0,25μ., σε πινακίδες ΕΓΣΑ87 κλίμακας 1:2.500. Συνολικά πρόκειται να παραχθούν 1168 πινακίδες, ενώ έχουν ήδη παραχθεί 577 πινακίδες που καλύπτουν το Ανατολικό τμήμα της Αττικής και οι οποίες θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμες από το δικτυακό τόπο geodata.gov.gr.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΧΕ κ. Γιώργος Μουτεβελής δήλωσε σχετικά ότι: «Είναι άμεση ανάγκη να διατίθενται τα γεωχωρικά δεδομένα ανοιχτά και ελεύθερα, καθώς οι πρακτικές κοινοχρησίας και διαλειτουργικότητας συμβάλλουν αποφασιστικά στην τοπική και γενικότερη ανάπτυξη της χώρας. Στέλνουμε σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα σε όλες τις δημόσιες αρχές. Τα δεδομένα σας αξίζουν περισσότερο αν τα δώσετε και στους υπόλοιπους», ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Νέδας συμπλήρωσε ότι «Ο ΟΚΧΕ, ως δημόσιος χαρτογραφικός φορέας της χώρας, επιδοτούμενος από τους Έλληνες πολίτες, έχει υποχρέωση να ανταποδώσει λαμβάνοντας τις αποφάσεις του με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του οικονομικού και κοινωνικού οφέλους του ελληνικού κράτους και όχι του ΟΚΧΕ μεμονωμένα. Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την υιοθέτηση μιας νέας και προοδευτικής νοοτροπίας στον τρόπο με τον οποίο οι δημόσιες αρχές διαθέτουν την πληροφορία που παράγουν, λειτουργώντας ως μοχλός για την προώθηση της ανάπτυξης, την ενίσχυση της καινοτομίας, την αρωγή της επιστημονικής έρευνας και την κατοχύρωση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στη δημόσια διοίκηση.»

Στους επόμενους 3 μήνες ο ΟΚΧΕ στοχεύει στην ολοκλήρωση του έργου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για όλους τους μηχανικούς ενώ θα έχει σημαντική συμβολή και στο έργο των Δήμων οι οποίοι θα μπορέσουν έτσι να μειώσουν σημαντικά το κόστος των τεχνικών τους έργων και μελετών. Με τους νέους ψηφιακούς ορθοφωτοχάρτες δημιουργείται ένα καινούργιο, σύγχρονο και αξιόπιστο υπόβαθρο το οποίο μπορεί από σήμερα κάθε μηχανικός ή ενδιαφερόμενος πολίτης να αποκτήσει δωρεάν και να επεξεργαστεί στον υπολογιστή του, για οποιαδήποτε χρήση, όπως οριοθετήσεις, ελέγχους ακρίβειας, ή ακόμα και εντοπισμούς αυθαίρετων κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ορθοφωτοχάρτες απευθυνθείτε στον ΟΚΧΕ support@okxe.gr.

http://www.okxe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου