Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

«Παράταση υποχρέωσης έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για μισθώσεις τμημάτων κτιρίων, έως τις 9 Ιανουαρίου 2012»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ: «Παράταση υποχρέωσης έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για μισθώσεις τμημάτων κτιρίων, έως τις 9 Ιανουαρίου 2012»
 
 
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλληγής, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αποφάσισε την παράταση της υποχρέωσης έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για τις περιπτώσεις νέων μισθωτηρίων συμβολαίων τμημάτων κτιρίου, άνω των 50 τ.μ., (που, σύμφωνα με την 2279/22.12.2010 Εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ, θα ίσχυε από 9 Ιουλίου 2011), για ένα επιπρόσθετο διάστημα έξι μηνών, δηλαδή από τις 9 Ιανουαρίου 2012.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης (ΚΕΝΑΚ), που εφαρμόζεται με επιτυχία από τις αρχές Οκτωβρίου του 2010, ενώ από τις 9 Ιανουαρίου 2011 είναι υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ, από Ενεργειακούς Επιθεωρητές, σε κάθε περίπτωση αγοροπωλησίας ακινήτων και στην περίπτωση νέων μισθωμάτων αυτοτελών ενιαίων κτιρίων άνω των 50 τ.μ. κτιρίων όλων των κατηγοριών και χρήσεων.
 
Η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ, για την περίπτωση αγοροπωλησίας και ενοικίασης κτιρίων, θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βασικό επιστημονικό εργαλείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην αγορά των ακινήτων και την καταγραφή της ενεργειακής κατάστασης του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος, μέσω της πιστοποίησης της ενεργειακής του απόδοσης, στη βάση μεθοδολογίας και υπολογισμών.
 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου