Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Από Οκτώβριο και... βλέπουμε οι μόνιμοι ενεργειακοί επιθεωρητές

 Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία της εκπαίδευσης και των εξετάσεων για την σύσταση του Μητρώου των Μόνιμων Ενεργειακών Επιθεωρητών, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η διαδικασία χορήγησης αδειών Μονίμων Ενεργειακών Επιθεωρητών προωθούνται:
 
Η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται τα ειδικότερα θέματα εκπαίδευσης των ενεργειακών επιθεωρητών, όπως οι ελάχιστες προϋποθέσεις και προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι φορείς εκπαίδευσης, τα προσόντα των εκπαιδευτών, η διδακτέα ύλη, η διαδικασία και ο τρόπος των εξετάσεων και η αξιολόγηση των υποψηφίων.
Έκδοση υπουργικής απόφασης για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων, η ισοτιμία και διαφάνεια της εξεταστικής διαδικασίας
Η έκδοση εκπαιδευτικού εγχειριδίου
Ενημέρωση των φορέων εκπαίδευσης (ΑΕΙ και πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης)
Δημιουργία πληροφοριακού συστήματος ώστε η εξεταστική διαδικασία να διεξάγεται ηλεκτρονικά.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στο Μητρώο Προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών έχουν εγγραφεί 5.046 επιθεωρητές.
 
Ο υπουργός αναφέρει επίσης ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτοι έλεγχοι των εκδιδόμενων Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας και η διαδικασία επιβολής κυρώσεων.
 
Το έγγραφο του κ. Παπακωνσταντίνου διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη αναφορικά με τις καθυστερήσεις στη διαδικασία πιστοποίησης των Ενεργειακών Επιθεωρητών. Ο κ. Καλαφάτης που είχε απευθύνει ερώτηση στην κυβέρνηση έχει καταγγείλει ότι λόγω των καθυστερήσεων ενεργοποίησης των διαδικασιών για την πιστοποίηση των Μόνιμων Ενεργειακών Επιθεωρητών δημιουργούνται συνθήκες "υπενοικίασης" εργασίας και φαινόμενα εκμετάλλευσης νέων μηχανικών, που παρέχουν εργασία έναντι εξευτελιστικών αμοιβών σε συναδέλφους τους μηχανικούς που έχουν λάβει προσωρινές άδειες.
 
 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου