Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μεταβίβαση αυθαιρέτων

Μεταβίβαση αυθαιρέτων, με μόνη προϋπόθεση να έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα, και απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης είναι τα μέτρα που θα εμπεριέχονται στα δύο νομοσχέδια που θα καταθέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος την ερχόμενη εβδομάδα.
Με προφανή στόχο να γεμίσει τα άδεια ταμεία, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προχωράει σ' αυτές τις αλλαγές που αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Ο υπουργός, σε χθεσινές δηλώσεις του, είπε χαρακριστικά ότι «τραβάμε κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, προχωράμε σε μια δίκαιη ρύθμιση» και πρόσθεσε ότι θα εξαιρεθούν αυθαίρετα σε ευαίσθητες περιοχές, σε δασικές και αναδασωτέες περιοχές και σε αιγιαλούς. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έγιναν γνωστές.
Οσον αφορά την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε αναλυτική ανακοίνωση, τονίζει ότι στοχεύει στη δραστική απλοποίηση και μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Παράλληλα, χρυσώνει το χάπι σημειώνοντας ότι «δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στο στόχο για την ουσιαστική και αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος»...

Από 21.500 μελέτες σε 2.000
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, σήμερα στη χώρα μας το σύνολο των φακέλων περιβαλλοντικής αδειοδότησης ξεπερνά τις 21.500 ανά έτος, εκ των οποίων περίπου 13.300 αξιολογούνται από τις περιφέρειες (πρώην νομαρχίες), περίπου 7.500 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις (πρώην περιφέρειες) και περίπου 650 από το υπουργείο. Ο δε μέσος χρόνος σήμερα στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας (προμελέτη και μελέτη) για τα έργα αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ ξεπερνά τους 20 μήνες, ενώ σε κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες έργων, όπως τα έργα εξόρυξης, ξεπερνά τα 3 χρόνια.
Στόχος του νέου νομοθετικού πλαισίου, που αναμένεται να καταστεί λειτουργικό εντός του Σεπτεμβρίου του 2011, είναι οι σχετικές ρυθμίσεις να οδηγήσουν στον υποδεκαπλασιασμό των μελετών που διεξάγονται ετησίως (κάτω από 2.000 μελέτες).*

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου