Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαγές στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ ' οίκον"

Καταργείται η υποχρέωση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας από την πολεοδομία για τις παρεμβάσεις που εκτελούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
 
Η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, αντί για έκδοση άδειας δόμησης, απαιτείται για οικοδομικές εργασίες όπως οι επισκευές όψεων, περιφράξεις, επισκευή - αντικατάσταση στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ.
 
Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ υπεγράφη την 1η Αυγούστου και προβλέπει ότι δεν θα απαιτείται ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», με δύο γενικές προϋποθέσεις: 
 
- Ότι δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις και τα οικόπεδα, τα γήπεδα ή τα κτίσματα στα οποία γίνονται οι εργασίες δεν βρίσκονται σε δάσος, ρέμα, αιγιαλό παραλία, αρχαιολογικό χώρο, περιοχή απολύτου προστασίας, κοινόχρηστο χώρο, κτίρια που δεν έχουν μη διανοιγμένη παρόδια στοά και δεν είναι ρυμοτομούμενα ή στατικά επικίνδυνα. 
 
- Ότι εφόσον θίγονται δικαιώματα συνιδιοκτησίας εξασφαλίζεται η σχετική συναίνεση με ευθύνη των ενδιαφερομένων. 
 
Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ, πρώην ΤΕΜΠΜΕ ενέκρινε τον Αύγουστο την ένταξη στο πρόγραμμα 1.097 αιτήσεων, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας συνολικού ύψους 12,1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο εγκρίσεων καθώς στα μέσα Ιουλίου είχαν εγκριθεί άλλες 2.012 αιτήσεις για επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ. 
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ενισχύει με άτοκα δάνεια και επιχορηγήσεις την υλο
 
ποίηση εργασιών για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια (αντικατάσταση κουφωμάτων, μόνωση τοίχων, εκσυγχρονισμός συστημάτων θέρμανσης, κ.α.). Γίνονται δεκτές αιτήσεις τόσο για μονοκατοικίες όσο και για πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα. 
 
Οι εισοδηματικές κατηγορίες των ωφελουμένων και τα αντίστοιχα κίνητρα έχουν ως εξής: 
 
Κατηγορία Α: Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ή τις 60.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα κίνητρα περιλαμβάνουν άτοκο δάνειο σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 35%. 
 
Κατηγορία Β: Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 40.000 και 60.000 ευρώ ή 60.000 και 80.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα κίνητρα περιλαμβάνουν άτοκο δάνειο σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15%. 
 
Η κατάταξη γίνεται βάσει της τελευταίας διαθέσιμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. 
 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου