Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού οι αιτήσεις

Από αύριο Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011 ανακοίνωσε το Υπουργείο ΠΕΚΑ ξεκινάει επίσημα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών του Νόμου 4014/2011. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού. Από αύριο Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011 ανακοίνωσε το Υπουργείο ΠΕΚΑ ξεκινάει επίσημα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών του Νόμου 4014/2011. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προβεί στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαδικασία ρύθμισης των αυθαίρετων κατασκευών από τους πολίτες που θα ανταποκριθούν, παρέχοντας επίσης όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που θα καθοδηγήσουν και θα διευκολύνουν τους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες. Η καταβολή τόσο του τέλους υπαγωγής όσο και του προστίμου θα γίνεται αποκλειστικά στις Τράπεζες.
-«Η διαδικασία που επελέγη αποτελεί τομή για τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα» τονίζεται
στην ανακοίνωση του υπουργείου, καθώς επίσης ότι, «δημιουργεί για πρώτη φορά στην χώρα ηλεκτρονική βάση δεδομένων κατασκευών, προστατεύει από φαινόμενα αδιαφάνειας και ορίζει σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη».
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι κυρίως επιτυγχάνονται: Η αποφυγή της αναμονής για τους
πολίτες και τους μηχανικούς στα πολεοδομικά γραφεία. Η συλλογή δεδομένων αντί εγγράφων που απαιτούν επεξεργασία. Διαφάνεια με δεδομένα που θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά σε κεντρικό επίπεδο.
Ο πολίτης θα έχει πλήρη εικόνα των δηλώσεων που τον αφορούν και των πληρωμών που εκκρεμούν
ή έχουν υλοποιηθεί. Χωροθέτηση των γεωτεμαχίων με τις αυθαίρετες κατασκευές με συντεταγμένες, ώστε η αποτύπωση της κατάστασης να διευκολύνει την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και να δημιουργείται βάση δεδομένων με αξιοποίησή τους για τη χάραξη οικιστικής πολιτικής.

ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου