Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες εξαιρέσεις από το χαράτσι στα ακίνητα

Ξενοδοχεία βιομηχανίες αγορές και όσοι δεν καταναλώνουν οικιακό ρεύμα θα εξαιρεθούν από το νέο χαράτσι που θα επιβληθεί στα ακίνητα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr είναι πιθανό να εξαιρεθούν τελικά από τον φόρο όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
 
Όπως εξήγησε στο newsbeast.gr αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών με το νέο φόρο θα επιβαρυνθούν μόνο όσοι καταναλώνουν οικιακό ρεύμα κάτι που σημαίνει ότι:
 
Οι βιομηχανίες εξαιρούνται από το χαράτσι γιατί καταναλώνουν βιομηχανικό ρεύμα 
 
Τα εμπορικά καταστήματα όμως θα επιβαρυνθούν με τον φόρο γιατί καταναλώνουν οικιακό ρεύμα 
 
Τα ξενοδοχεία, αν και καταναλώνουν οικιακό ρεύμα, θεωρούνται ότι ασκούν βιομηχανική εξαγωγική λειτουργία και θα εξαιρεθούν 
 
Θα εξαιρεθούν οι αγροτικές καλλιέργειες καθώς καταναλώνουν ειδικό ρεύμα αλλά δεν θα εξαιρεθεί η αγροτική κατοικία. 
 
Εξαιρούνται οι εκκλησιές και οι ναοί αλλά θα φορολογηθούν τα εμπορικά ακίνητα που εκμεταλλεύεται η εκκλησία. 
 
Είναι πολύ πιθανό στην τελική ρύθμιση να υπάρχει πλήρης εξαίρεση των ανέργων από το ειδικό τέλος στα ακίνητα.
 
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου