Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αντικειμενικές αξίες: Γενναίες αυξήσεις για το 2012

Γενναία αναμένεται να είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από τις αρχές του νέου έτους καθώς στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν να εισπράξουν πρόσθετα έσοδα πάνω από 2,6 δισ. ευρώ το 2012 σε σύγκριση με το τρέχον έτος από τη φορολογία των ακινήτων.


Την ίδια στιγμή συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Καραγεώργη Σερβίας όπου οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών είδαν μετά από πολλούς μήνες τα έσοδα των εφοριών να αυξάνονται τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό σε ποσοστό άνω του 22%. Αυτό όμως δεν έγινε τυχαία καθώς χιλιάδες πολίτες κατέβαλαν μέσα στο Σεπτέμβριο περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ για την εισφορά στο εισόδημά τους, το τέλος επιτηδεύματος αν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες και για την έκτακτη εισφορά σε αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κτλ.
Τα προ επιστροφών έσοδα αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2011 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα περίπου κατά 10% ενώ μετά τις επιστροφές η αύξηση κυμαίνεται περί το 4%. Ωστόσο, η καλή εικόνα του Σεπτεμβρίου δεν μπόρεσε να καλύψει τη μαύρη τρύπα των προηγούμενων μηνών και η οποία διαμορφώνεται πλέον σε περίπου 2 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις αντικειμενικές αξίες, χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου ότι «το γεγονός ότι δεν αυξήσαμε τις αντικειμενικές αξίες, είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους πήραμε τα πρόσθετα μέτρα το 2011. Ένας από τους λόγους που πήραμε τα πρόσθετα μέτρα του 2011 είναι ότι δεν αυξήσαμε τις αντικειμενικές αξίες και επίσης το ότι δεν επιβάλλαμε αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα αναψυκτικά».


Σύμφωνα με τον ίδιο «η νομοθεσία προβλέπει πάντα τη δυνατότητα προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών. Αυτό δεν έγινε πέρυσι γιατί η αγορά στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί και θέλουμε πάρα πολύ να βοηθήσουμε να λειτουργήσει η αγορά».


Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι «με αφορμή το ειδικό τέλος δομημένων επιφανειών που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα δούμε συνολικά το ζήτημα της επιβάρυνσης των ακινήτων».
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου