Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Από τον Απρίλιο ο νέος τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών

Σήμερα στη 1 μμ το μεσημέρι αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με το οποίο θεσμοθετείται νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών.
Προβλέπεται να συνεχιστεί η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου την ερχόμενη εβδομάδα με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων φορέων στη Βουλή και εντός του Οκτωβρίου να ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου από την ολομέλεια του σώματος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι βασικές διατάξεις που αφορούν στο νέο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών με ηλεκτρονικό τρόπο θα τεθούν σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Απρίλιο (πιθανότερη ημερομηνία από 23 Απριλίου 2012), προκειμένου να υπάρξει η σχετική προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για τη μετάβαση.

Στο νομοσχέδιο ειδικότερα προβλέπεται ότι:

Α) Συντάσσονται οι μελέτες και εκτελείται το οικοδομικό έργο, με ευθύνη των μηχανικών.

Β) Γίνεται πλήρης διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και λειτουργίας, των αρχών αδειοδότησης σε Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων και των Ελεγκτών Δόμησης που λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ.

Γ) Διαχωρίζεται το εγκριτικό από το εποπτικό έργο.

Δ) Η επικοινωνία του μηχανικού με τις υπηρεσίες γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Ε) Κωδικοποιούνται κοινές διαδικασίες υποβολής και ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών και μελετών.

ΣΤ) Καταγράφονται τα κτίρια της χώρας με τη λειτουργία της Ταυτότητας Κτιρίου και την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευών.

Ζ) Ελέγχεται πλήρως η εφαρμογή των αδειών δόμησης κατά τη διάρκεια υλοποίησής τους με τη θεσμοθέτηση του Ελεγκτή Δόμησης.

Η) Θεσπίζονται νέα γνωμοδοτικά όργανα για την προστασία και την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής και καταργούνται τα υπάρχοντα.
TEE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου