Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Προς αύξηση αντικειμενικών αξιών - Ερχονται τα σημειώματα για το ειδικό τέλος ακινήτων

Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αλλά και πιθανή αλλαγή των συντελεστή του φόρου ακίνητης περιουσίας προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ ότι από τις επόμενες ημέρες αρχίζει η
αποστολή, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, των πρώτων σημειωμάτων για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Ειδικότερα:
Για τις επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ο κ Βενιζέλος, μιλώντας στο Mega
Channel είπε ότι: «Στόχος είναι να φέρουμε κοντά τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες, χωρίς να αυξήσουμε την επιβάρυνση. Ίσως να μειώσουμε τους συντελεστές».

Για τα σημειώματα πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, αρμόδιο διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ
ανακοίνωσε ότι αρχίζει η αποστολή τους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από το τέλος αυτής της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης. Ο νόμος για το ειδικό τέλος ακινήτων αφορά όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Από το ειδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται τα ακίνητα του δημοσίου, οι ναοί, οι πρεσβείες και οι κοινόχρηστοι χώροι, αλλά και το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων, καθώς και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση. Το στέλεχος της ΔΕΗ διευκρίνισε ότι αν υπάρχει κάποια βιομηχανία, που δεν έχει απαλλαγεί από το τέλος, μπορεί ο ιδιοκτήτης της να πάει στην αρμόδια ΔΟΥ και να της επιστραφούν τα χρήματα αφού προσκομίσει πιστοποιητικό.
τεε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου