Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Φοροκίνητρα για Δόμηση στο Κέντρο της Πρωτεύουσας

Με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός χρόνου, θεσμοθετούνται τα φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κατοικίας σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας, όπως το Γεράνι και το Μεταξουργείο.

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών, που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, για το Γεράνι, την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Πειραιώς, Επικούρου, Ευριπίδου και Αθηνάς, προβλέπονται τα εξής:
* Εκπτωση από τον φόρο εισοδήματος φυσικών ή νομικών προσώπων ίση με το 80% του κόστους ανακαίνισης ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί ως κατοικία ή γραφείο. Το κόστος των έργων, ανάλογα με τη χρήση, δεν μπορεί να υπερβεί τα 300-600 ευρώ ανά τετραγωνικό. Ειδικά για ανακαίνιση όψης κτιρίου το κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά τετραγωνικό. Οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν ώς τον Δεκέμβριο του 2014.

* Στο μέτρο μπορεί να ενταχθούν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ακινήτων.

**Επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στην περιοχή έχουν έκπτωση στον φόρο για μία πενταετία και για ποσό διπλάσιο του μισθώματος που καταβάλλουν.

* Για διατηρητέα κτίρια προβλέπονται εκπτώσεις από τον φόρο για δέκα χρόνια και για κόστος έως 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

**Ειδικά για αγορά ακινήτων στην περιοχή προβλέπονται και μειώσεις του φόρου μεταβίβασης με συντελεστή 3%, εφόσον οι μεταβιβάσεις γίνουν μέσα σε δύο χρόνια από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Χαμηλότερα κίνητρα προβλέπονται για ακίνητα στο Μεταξουργείο. Η έκπτωση στον φόρο παραμένει στο 80%, αλλά αφορά δαπάνες έως 300 ευρώ ανά τετραγωνικό. Διευκρινίζεται ότι η αποκατάσταση και οι αγοραπωλησίες αφορούν νόμιμα κτίσματα.

Με άλλη διάταξη, δίνεται 10ετής προθεσμία στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν την πολεοδομική μελέτη.

Σε αντίθετη περίπτωση διαλύονται. Εάν στις εκτάσεις που έχουν στην ιδιοκτησία τους περιλαμβάνονται δασικά τμήματα, τότε μπορούν να συνεργαστούν με γειτονικό δήμο για να προχωρήσουν σε ανταλλαγή με άλλη έκταση που δεν έχει πρόβλημα. Μπορούν επίσης να αναθέσουν στους δήμους τα έργα υποδομής.

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου