Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

42. 000 αιτήσεις στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Πάνω από 42.000 αιτήσεις χρηματοδότησης έχουν κατατεθεί στις τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», από την 1η Φεβρουαρίου, οπότε άρχισε να «τρέχει» το πρόγραμμα, έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Από αυτές περισσότερες από 20.500 έχουν λάβει προέγκριση δανείου ενώ έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα 6.039.

Τα στοιχεία παρέθεσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου της WWF για την εξοικονόμηση ενέργειας. Τις προσεχείς ημέρες, πρόσθεσε, ο αριθμός των υπαγωγών στο πρόγραμμα αναμένεται να ξεπεράσει τις 7.000 καθώς ήδη 1.000 αιτήσεις θα υποβληθούν άμεσα προς έγκριση στην αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή. Επιπλέον 5.000 φάκελοι εμφανίζουν μεγάλο βαθμό πληρότητας.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι στο Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΔΕΑ), που έχει αποστείλει η κυβέρνηση στην Ε.Ε., καταγράφεται σημαντική μείωση στη ζήτηση ηλεκτρισμού στον οικιακό τομέα λόγω της οικονομικής κρίσης. «Αυτή η μείωση, τόνισε ο κ. Μανιάτης, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποσκάψει το δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και σίγουρα δεν πρόκειται να υπονομεύσει τη σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην εξοικονόμηση». Σύμφωνα
με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Μανιάτης, οι ετήσιες ενεργειακές δαπάνες μόνο των δημόσιων κτιρίων ξεπερνούν τα 450 εκ. ευρώ ενώ συνολικά, ο κτιριακός τομέας είναι υπεύθυνος για το 36% της ενεργειακής κατανάλωσης. Με την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας το όφελος στον κτιριακό τομέα θα ξεπεράσει τα 17 δις. ευρώ, στις μεταφορές τα 2 δις. ενώ θα δημιουργηθούν έως 215.000 νέες θέσεις εργασίας σε διάστημα δεκαετίας.
ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου