Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Διευκρινίσεις για τις αμοιβες των μηχανικών σε σχεση με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, συμφωνα με τον Νόμο 3919/2011

1. Οι αμοιβες των μηχανικών ορίζονται από τη γραπτη συμφωνία του μηχανικου με τον πολίτη.

2. Οι νόμιμες αμοιβες των μηχανικών ορίζονται από τον Νόμο 3919/2011. Συμφωνα με τον Νόμο 4014/2011, ανάλογα με την αυθαίρετη κατασκευή το αυθαίρετο κτίσμα απαιτουνται συγκεκριμένες μελέτες και έλεγχοι.
Αν απαιτείται εξαρτημενο τοπογραφικό διάγραμμα από το κρατικό συστημα συντεταγμενων ΕΓΣΑ 87’, η νόμιμη αμοιβη τους υπολογίζεται συμφωνα με τον Νόμο 3919/2011, όπως υπολογιζόταν η ελάχιστη αμοιβη των τοπογραφικων διαγραμμάτων εξαρτημενων από το κρατικό συστημα συντεταγμενων ΕΓΣΑ 87’.
Το ίδιο ισχυει, αν απαιτείται αποτυπωση του κτιρίου η μελετη στατικης επάρκειας .
Συμφωνα με τον Νόμο, η νόμιμη αμοιβη για τις υπόλοιπες εργασίες και ελεγχους ορίζεται από τον χρόνο απασχόλησης του μηχανικου.

Απαιτουμενες διευκρινίσεις θα δίνονται από την κοινη επιτροπη ΤΕΕ – ΥΠΕΚΑ σε ερωτησεις μηχανικων, μεσω της ιστοσελίδας του Τεχνικου Επιμελητηρίου Ελλάδας στη διευθυνση
http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/faq
tee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου