Από το 1959 κατασκευάζουμε κατοικίες , γραφεία , καταστήματα , δημόσια κτίρια, και άλλα. Τα έμπειρα στελέχη , επιστημονικά καταρτισμένα και εξειδικευμένα βρίσκονται πάντα κοντά σας για να σας προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για μελέτη , κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων σας.


Αναλαμβάνουμε την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών, τις Τακτοποιήσεις Αυθαιρέτων, τις Τακτοποιήσεις Ημιυπαιθρίων καθώς και Βεβαιώσεις Μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων.







Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Παράταση στην ρύθμιση των αυθαιρέτων ζητά το ΤΕΕ

Παράταση προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για ρύθμιση των αυθαίρετων, ανάλογης χρονικής διάρκειας ,με αυτή που δόθηκε για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων ζητά το ΤΕΕ, το οποίο διαχειρίζεται την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων. Την παράταση σύμφωνα με το προεδρείο του ΤΕΕ θα απαιτήσουν και οι τράπεζες, καθώς τα υποθηκευμένα ακίνητα που έχουν αυθαιρεσίες και δεν έχουν δηλωθεί δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί κάπου 12.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 10. 347 βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο, 1581 έχουν ήδη λάβει τον ειδικό αριθμό αυθαίρετου και έχει πληρωθεί το παράβολο, 264 τρέχει η πληρωμή των δόσεων του προστίμου και γι 60 αυθαίρετα έχει γίνει η αποπληρωμή του συνόλου του προστίμου.

Συνολικά το δημόσιο έχει εισπράξει μέχρι ώρας 1,1 εκατομμύρια ευρω.

Οι περισσότερες από τις αιτήσεις τακτοποίησης αφορούν σε μεγάλα ακίνητα κυρίως κατασκευαστών που έχουν ολοκληρώσει τις οικοδομές και ενδιαφέρονται να πραγματοποιηθεί πώληση και γρήγορη μεταβίβαση

Σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών διευκρινίσθηκε πως δεν υφίσταται πλέον ελάχιστη αμοιβή, αλλά νόμιμη αμοιβή που συμπεριλαμβάνει εισφορές και κρατήσεις.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ισχυρίστηκε πως η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση της αμοιβής θα δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.

Πληροφορίες από το ΤΕΕ αναφέρουν ότι θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου και για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων.

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου